Forlaget Klithedegaarden

Foredrag

 

At skrive en bog er en proces, der bringer forfatteren dybt ind i materialet.

Igennem arbejdet med den levende kilde, under gravearbejdet for at finde historiske fakta der underbygger materialet og udvider stoffet, og i mødet med mennesker, der har erfaring med emnet, personligt eller fordi de har beskæftiget sig indgående med området, får forfatteren en bred indsigt.

At lave foredrag, er derfor en naturlig følge af skrivearbejdet, og en aktivitet der supplerer bogens indhold.

Forlaget Klithedegården tilbyder derfor også foredrag med udgangspunkt i forlagets udgivelser.

 

”Med håndværkerne på valsen”

Bogen ”Naver - Med håndværkerne på valsen” bygger på 7 års research og projektarbejde, der blandt andet betød at følge nutidens håndværkere på valsen i Danmark og i udlandet, til deres højtider og efter hjemkomsten.

 

Det siger sig selv, at selvom bogen fylder mere end 450 sider, er der store mængder af informationer og oplevelser, der ikke er beskrevet i bogen.

 

I foredraget fortæller forfatteren om arbejdet, de forskellige faser og delprojekter, og om hvordan det er at arbejde med frie fugle, der normalt ikke er lette at få i tale.

 

Foredraget bliver ledsaget af videofilm og fotos fra det store materiale, forfatteren har indsamlet.

 

Fra Vestkysten til Østfronten

– billeder af en forført generation

I foredraget kommer publikum tættere på tilblivelsen af bogen, det tilfældige møde, der førte til et intenst samarbejde med den 96-årige Heinrich Germer fra Bremen.

De mange erkendelser der dukkede op undervejs, bl.a. at 2. verdenskrig stadig ikke er langt væk i folks erindring, den stadig eksisterende berøringsangst og skyld i den tyske befolkning, og den historiske arv, som dagens danskere stadig viderebærer fra forældre og bedsteforældre.

Det er en historie om store følelser, skam, skyld og vrede, om fornægtelse, forførelse, heltemod og fremfor alt en historie om menneskers reaktion på ekstreme situationer.

Foredraget ledsages af Heinrich Germers mere end 800 fotos fra hans tid ved Vestkysten, Østfronten og Norge under 2. verdenskrig, samt videoklip af den nu 96-årige Heinrich Germer, der beretter om sin tid ved værnemagten.

 

Klithedegårdens B&B